Prepare for updating your registration

Het bijwerken van uw registratie voorbereiden

In de volgende stappen wordt uitgelegd hoe u uw registratie kunt bijwerken indien u constateert dat een bijwerking nodig is.

1. Zorg ervoor dat u toegang hebt tot REACH-IT
  • REACH-IT is toegankelijk via de homepage van ECHA.
  • Indien u uw wachtwoord moet herstellen, klikt u op “Wachtwoord vergeten?” op de inlogpagina van ECHA Accounts. Volg alle instructies op. Om uw wachtwoord te herstellen, moet u uw gebruikersnaam en het antwoord op uw beveiligingsvraag onthouden. Specifieke informatie over de stappen voor het herstellen van REACH-IT-wachtwoorden is te vinden in de “ECHA Accounts Manual for Industry Users” (Handleiding ECHA Accounts voor industriële gebruikers).
  • Als u uw gebruikersnaam moet herstellen, klikt u op de sectie “Forgot username?” van de inlogpagina van ECHA Accounts. Volg alle instructies op. Specifieke informatie over de stappen voor het herstellen van uw REACH-IT-gebruikersnaam is te vinden in de “ECHA Accounts Manual for Industry Users” (Handleiding ECHA Accounts voor industriële gebruikers).
  • De wachtwoorden van ECHA-accounts vervallen om de drie maanden; u wordt aangeraden uw wachtwoord tijdig te vernieuwen. Zorg ervoor dat u uw toegang tot ECHA-toepassingen up-to-date houdt.

2. Controleer of uw bijwerking in REACH-IT kan worden uitgevoerd

Niet alle bijwerkingen vereisen de indiening van een IUCLID-dossier. De volgende updates worden gerapporteerd in REACH-IT:

• Als u een stof niet langer vervaardigt of invoert, moet u de staking van de vervaardiging of invoer melden aan ECHA met behulp van de functie “cease manufacture or import” (vervaardiging of invoer staken) die beschikbaar is op de referentienummerpagina van de stof.
  • De vervaardiging of invoer kan worden hervat zonder dat u opnieuw hoeft te registreren, tenzij u de vervaardiging of invoer hebt gestaakt na ontvangst van een ontwerpbeoordelingsbesluit (Meer informatie is te vinden in de wegwijzers “How to act in a substance evaluation” (Hoe te handelen bij een stoffenbeoordeling) en “How to act in a dossier evaluation” (Hoe te handelen bij een dossierbeoordeling)). Zodra u hebt gemeld dat u de vervaardiging of invoer hebt hervat, moet u nagaan of er ook wijzigingen in het dossier nodig zijn.
  • Wijziging van de naam of het adres van de onderneming (de volgende wijziging vindt plaats in ECHA-accounts).
  • Wijziging van bedrijfsgrootte.
  • Wijziging van rechtspersoon (splitsing/fusie/wijziging van enige vertegenwoordiger). U moet nagaan of er ook wijzigingen in het dossier nodig zijn.

Zie voor meer informatie over het bijwerken van registraties hoofdstuk 7 “Wanneer en hoe wordt een registratie aangepast” van het “Richtsnoer voor registratie”.

3. Zorg ervoor dat u toegang hebt tot uw IUCLID-stofgegevensverzameling

Om uw registratiegegevens bij te werken, moet u, behalve in de bovengenoemde gevallen, uw stofgegevensverzameling in IUCLID bijwerken, een dossier aanmaken en dit via REACH-IT bij ECHA indienen.

• ECHA ondersteunt geen indieningen van dossiers met IUCLID-versies ouder dan IUCLID 6. Gebruik IUCLID Cloud-migratie om uw dossier naar IUCLID 6 te migreren.
  • Met deze dienst kunt u met de nieuwste versie van IUCLID werken in de cloud, zonder IUCLID op uw computer of bedrijfsservers te installeren. De dienst biedt maximaal 5 GB aan gegevensopslag per rechtspersoon.

Als u geen toegang meer hebt tot uw stofgegevensverzameling, kunt u als laatste redmiddel contact opnemen met ECHA.

Prepare for updating your registration related