

WORKSHOP ON SUBSTANCE BRIEF PROFILES

06 NOVEMBER 2014 - ROOM K323

ECHA CONFERENCE CENTRE, ANNANKATU 18, HELSINKI, FINLAND

Thursday 6 November 2014		
8:45	Registration	
MORNING SESSION		
9:00 30 min	1. Welcome and introduction <i>Outline of workshop objectives, overview of Dissemination state of play and</i> <i>review of integrated approach to dissemination and brief profiles.</i>	Mike Rasenberg
9:30 50 min	2. Stakeholders consultations on Infocards and brief profiles Overview of the two written consultations on ECHAs proposal for InfoCards and Brief Profiles.	Janne Kilpinen Tiago Pedrosa
10:20 30 min	3. Discussion on Agenda point 2.	
10:50 20 min	Coffee Break	
11:10 20 min	4. Promoting Data quality through Dialogue The Infocards and brief profiles will emphasise data quality, consistency and data gap issues. A direct communication channel between industry and society could be envisaged to promote a more efficient information flow and data quality improvement. The need for new communication channels was also emphasised during the previous workshop on brief profiles. An overview of ECHA's preliminary considerations will be presented.	Panja Lehtonen
BREAK-OUT GROUPS		
11:30 1h30min	5. Break-out groups: Promoting Data quality through Dialogue Focused discussions on strength and weaknesses, advantages and disadvantages of developing a communication channel between third parties and registrants.	All
13:00 1h00min	Lunch	
AFTERNOON SESSION		
14:00 1h30min	6. Report back from break-out groups and discussion	All
15:30 30 min	7. ECHA dissemination website: latest developments <i>Presentation of the latest website developments to improve search</i> <i>functionalities and navigation.</i>	Maurizio Roncaccia
16:00 30 min	8. Brief profiles next steps Implementation plan, milestones and technical challenges.	Eoin Brennan
16:30 30 min	Coffee Break	
17:00 30 min	9. Wrap-up and final Conclusions	Mike Rasenberg
17:30	End of the workshop	